Kanalresan

Kanalresan

Ombord på Ameline Eleonore

Glenn & Nina

Amie & Aline

info@komombord.se

N Ay Nicholaos - Poros - Kioni

I Joniska havetPosted by Glenn & Nina Henriksson Wed, June 15, 2016 09:11:30

Ny dag och vi skulle vidare norr ut. Ari tipsade oss om en liten hamn på Kefalonias sydkust så dit satte vi kurs men innan vi lämnade Zakyntos så åkte vi förbi de blå grottorna. När vi kom fram till Kefalonia så puttrade vi in i hamnen som mycket riktigt var liten med betoning på liten ingen vidare charm så vi vände ut igen och fortsatte till Poros. Ca 4 nm innan Poros så såg vi något väldigt märkligt vi kom åkande på blankt vatten men långt framför båten såg det ut som om en våg nårmade sig med vitt skumm på toppen efter en stund så förstod vi att det var kraftig vind. Vinden började tjuta och vi blev tvugna att sätta lite segel och kryssa oss fram den sista biten. inne i hamnen så blåste kraftigt rakt i sidan på båtarna som låg förtöjda vi förberedde oss innanför piren innan vi tog sikte på ett hål med hög puls och bra fart så gjorde vi en riktigt bra förtöjning, nu skulle Ari som häklat mig varit på plats. Vi hamnade jämte en Holländare med en Aphrodite 38 som vi trodde var en Najad men han förklarade hur det hängde ihop. Båten är till salu för 93 000 euro. Jag Och Nina kikade på båten morgonen efter det är en riktig segelbåt, kvalitet rakt igenom. Efter att vi sett båten så sa vi hejdå och satte kurs mot Kioni. Vinden på väg mot Kioni växlade mellan 0 och 15 ms för att i höjd med Vathi öka till 20 ms kryss hela vägen. Inne i Kioni hamn så rasade vinden ner från bergen och gjorde livet surt för alla utmed piren som självklart var full av båt, vi fick lägga oss på motsatta sidan och efter en stunds trixande så låg vi riktigt bra. Senare på kvällen så kom Mustamaija ifrån Finland in i hamnen en svart skuta där av namnet Svartamaja, vi hjälpte dom att förtöja efter att jag kollat djupet vid piren. Dagen avslutades med god middag på tavernan.
Dagen efter blev en hamndag i Kioni. Hamndag betyder morgonjogg, bad och sedan frukost. På eftermiddagen så kom det in en Jeannueau 62 som jag vinkade till mig och tipsade om platsen intill oss Tim som skepparn heter tog villigt emot hjälpen och strax var hon bra förtöjd Tim hissade ut landgången så att de 6 tanterna vilka hade betalt 30 000 per person för två veckors segling kunde gå iland. Kvällen kom smygande och vi avslutade den med god mat.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.