Kanalresan

Kanalresan

Ombord på Ameline Eleonore

Glenn & Nina

Amie & Aline

info@komombord.se

Poros - N.Ay Nikolaos, Zakynthos - Zakynthos Stad - N. Ay Nicholaos

I Joniska havetPosted by Glenn & Nina Henriksson Wed, June 15, 2016 09:10:09

Vi känner oss redo att utforska nya vatten och bestämmer oss för att styra mot Zakynthos. Från Vathi sätter vi kurs mot Poros på Kefalonia. Hamnen är lite små mysig med gröna branta sluttningar och blommande buskar. Vi tar en promenad till Poros by några hundra meter bort. En ganska sömning badort med en del stängda och glömda hotell. Kvällen tillbringar vi ombord med hemlagad pasta, efter Glenns önskan.
Det är torsdag och nu hoppas vi på bra segling från Kefalonia till Zakynthos och St. Nicholas på Zakynthos nordspets. Det blir inte så mycket till segling de första timmarna men när vi börjar närma oss Zakynthos så ökar vinden och vi sätter segel. Det är då det händer en jätte skölpadda liksom svävar förbi båten för att sen försvinna ner i djupet.
Vi anländer N.Ay.Nicolaos, Zakynthos i krafig vind. Strax utanför hamnen möts vi av Kostas och en lite man 68 år i gul tröja som hälsar oss välkomna och erbjuder plats med mooring. De säger följ oss så fixar vi. Vi följer efter och får instruktioner om hur vi skall köra och vilken boj som skall krokas i. Ett tu tre är vi tre ombord Glenn, Nina och en liten äldre grekisk man i gul tröja som försöker tala om för Glenn hur han skall hantera båten. Var på Glenn talar om för honom att det är han som är kaptenen och den lille grekiske mannen säger till Glenn att han är så långsam, lika långsam som en sköldpadda. Så nu har Glenn gjort sig ett namn i St.Nicholas, Captain Turtel. Slutligen blir vi förtöjda och blir båtgrannar med Sigge och Kerstin ett trevligt par med båten Evina av Vindö.
Efter två nätter bestämmer vi oss för att ta oss till Zakynthos stad, det är ju lördag. Solen skiner som vanligt och vi glider söder ut. Vi tuffar in i hamnen och det är en mycket stor hamnbassäng med en del vind, så vi väljer den mindre hamnbassängen. Vi angör längs med kajen och får hjälp av hamnkapten. Här ligger också Dennis från Ryssland som berättar att han tillsammans med sin fru och hund seglar runt som en zigenare och har gjort så i fyra år.
Hankaptenen kommer och tar betalt 10 Euro och säger att det kan finnas en stöldrisk i denna del av hamnen och vi bör plocka in allt löst på båten när vi lämnar den. Vi tycker att det känns lite olustigt och beslutar oss för att flytta till den större delen av hamnen.
Kostas tipsade oss om en restaurang, med italiensk meny som vi besöker denna lördag kväll. Det var gott.
Söndag och vi hade planerat att ta oss till Ormos Keri för att se sköldpaddor, men vi bestämmer om oss och styr tillbaka till N. Ay Nikolaos. Framme i Ay Nikolaos så vinkas vi in till samma plats som vi låg på när vi träffade Kerstin och Sigge. Ari skrattade och räckte över mooringen till Captain Slow som han kallar mig. Denna gången så låg det en annan svensk båt där Kerstin och Sigge hade legat. Det var Eva, Kent och Mats ifrån Övik som var på tur runt Zakyntos. Det blev lite bad ,prat och Chill i båten innan det blev middag på Dimitris taverna och som gången innan så kom det en extra karaff rödvin in på bordet med orden " I`ts on the house".Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.