Kanalresan

Kanalresan

Ombord på Ameline Eleonore

Glenn & Nina

Amie & Aline

info@komombord.se

Mera skoj i Joniska

I Joniska havetPosted by Glenn & Nina Henriksson Tue, May 31, 2016 21:00:34
Jaaa. då var det dags igen!
4 veckors segling i joniska havet men årets plan är ännu inte fastlagd trots att det nu har gått en vecka.Kanske är det just det som är planen, att inte ha någon plan utan ta dagarna som de kommer och inte planera sönder all tid som vi duktiga nordbor har en förmåga att göra.
Så kom då avresedagen, denna gången kom den fort tack vare Nina som inte hade möjlighet att lägga semestern i september. För då kommer hon att ha häcken full på jobbet. Så det fick bli halva maj och halva juni och en sen segling i september/oktober. Resan ner till Ameline gick via Köpenhamn-Aten-Korfu-Igoumenitsa och slutligen Preveza.
När vi landade efter en skumpig flygning mellan Aten och Korfu så tog vi taxi till Atlantis hotell där vi skulle stanna en natt innan vi tog färjan över till Igoumenitsa. Vi passade på att äta en god middag på restaurang Tavola Calda som serverar helt fantastisk Italiensk mat. Mätta och nöjda avslutade vi kvällen på en bar.
Söndag morgon och färjan över till Igoumenitsa där Vagelis väntade för att köra oss den sista biten ner till Preveza. Framme på Cleopatra så mötte vi Vasillis som jobbade över på söndag, det hade varit dåligt väder på fredag och sjösättningarna hade fått vänta.
På måndag var de våran tur och sjösättningen gick som alltid snabbt och smidigt. Vi tuffade över till Preveza för att bunkra och klä på seglen. Härligt nu hade semestern börjat.
Första stoppet efter Preveza blev Lefkas stad där vi la till vid stadskajen och eftersom det var tisdag så skulle det finnas plats då hyrbåtarna inte är inne för byte. Men nu är vi ju ute tidigt på säsongen så många låg kvar. Vi hittade iallafall en plats lagon för oss mellan två hyrbåtar. Båten på vår babordsida hade tre moorings varav en användes de andra två låg bara över knapen så vi lånade en av dem gjorde fast båten och allt var frid och fröjd. Onsdag morgon , vi tar en kaffe på stan och handlar lite sen tillbaka till båten för frukost. Mitt i frukosten så kommer det en som ansvarar för hyrbåten ifrån vilken vi har lånat en mooring han kommer ut på båten och kräver en förklaring och den levereras han är inte nöjd med förklaringen och fortsätter att kräva en förklaring och så håller vi på en stund tills dess att han förstår att någon mooring kommer inte att retuneras innan vi åker. Efter en stund så kommer sonen ut och ursäktar sig och sin far och lovar oss att vi kan ligga kvar så länge vi önskar. Vi lämnar ändå Lefkas, sugna att pröva ett nytt ställe. Vi bestämmer oss för Palairos som ligger på fastlandssidan. En bra hamn och en mysig liten hamnpromenad med en fin sandstrand. Så två nätter blir en bra början på semestern för att varva ner.

Skepp ohoj, det kommer mera skoj smiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.