Kanalresan

Kanalresan

Ombord på Ameline Eleonore

Glenn & Nina

Amie & Aline

info@komombord.se

H/T Cruisings premiärtur

I Joniska havetPosted by Glenn & Nina Henriksson Mon, September 14, 2015 13:32:29
Hej igen.

Sedan sist vi hördes så har vi hunnit med många distans och träffat både gamla och nya vänner. I Preveza så träffade vi Ann-Britt och Kurt som berättade om sitt senaste äventyr en tur och retur resa mellan Preveza och Messina där dom tvingades att vända efter att deras båt börjat att ta in vatten. Nu ligger dom på land igen och reparerar. Vi träffade även Tony som självklart ville bjuda på Gin & Tonic. Efter en trevlig kväll med många skratt så var det dags att säga hej då till Bertil som vi seglat ihop med från och till i två veckor. Nu styrde vi norrut för om några dagar så skulle Anna-Karin och Anders mönstra på i Korfu stad. Vi tog vägen om Parga och sedan över till Lakkaviken på Paxos. Väl framme i Korfu så la vi båten nedanför fortet i väntan på våra gäster. Kvällen kom och vi gick till flygplatsen för att möta Anna-Karin och Anders de välkomnades med skumpa som vi drack ur våra onödigt höga glas. Dom blev glatt överraskade av vårat mottagande, väljer man att åka med H/T Cruising så ingår skumpa vid ankomst. Det blev en härlig kväll med middag hos To Mike, ett fantastiskt ställe med kanske Korfus bästa mat och service. Första seglatsen gick till Lakka för sol och bad under några dagar. När vi sitter på kajkanten och njuter en Mythos så ser jag (Glenn) plötsligt ett bekant ansikte i en båt som kommer tuffande, där sitter Astrid och Harald som har hyrt sig en båt för en veckas segling vi blir bjudna på en drink i deras båt innan dom seglade vidare mot Gaios. Efter Lakka så blev det Parga och i vanlig ordning så kom Yannis med sin båt och hämtade oss och ville veta hur det var med han kompis Thomas och bad oss hälsa så gott. Fredag morgon och Anna-Karin fyllde år jag och Nina rekade tidigt på morgonen och plockade lite olivkvistar och blommor som fick bli en liten bukett, a la Ernst att gratta Anna-Karin med. Efter att vi hurrat för henne så blev det frukost på stranden följt av en lat dag i solstol.
Vi lämnade Parga för att ta oss till Lefkas och kryssa runt i den södra delen av Joniska havet. mer om detta i nästa inlägg.

Skepp ohoj !!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bjarne Tue, September 22, 2015 04:10:05

Å regnet det bara öser ner.... ja här i Götet såklart. Ja bara så ni vet är det jag som är Glenn på Landvetter när Glenn gör andra saker som skålar... badar... njuter av livet... m.m. gött att se att ni har det bra för snart nalkas kung Bore och det som kallas Vinter... men vad gör väl det just nu i Grekland. hoppas att ni får många sköna dagar till vi ses igen..// Bjarne