Kanalresan

Kanalresan

Ombord på Ameline Eleonore

Glenn & Nina

Amie & Aline

info@komombord.se

party

Nu är vi på väg igenPosted by Glenn & Nina Henriksson Thu, September 11, 2014 15:34:01

Hej!

Vi ber om ursäkt sporadiska uppdateringar här på bloggen, internet och även el här i Grekland är det lite si och så med. Men här kommer en uppdatering.

Efter Fiscardo seglade vi vidare till Vasiliki. Påvägen till Vasiliki åkte vi förbi vad som utsetts till världens vackraste strand av någon. Efter att ha ankrat upp, ätit lite lunch och tagit några simturer fick vi besök av 3 stora badbåtar med alldeles för mycket människor ombord på och helt hysterisk musik. Det tog ungefär 2 min från att de kommit in i viken till att halva båten låg i vattnet och efter ytterligare 2 min var alla återigen ombord. Musiken höjdes och de tre båtarna drog iväg för full maskin till nästa vik där samma procedur skulle upprepas. Än en gång blev vi påminda om vilket speciellt släkte vi människor är.

Efter att ha sovit en natt i Vasiliki seglade vi vidare till en ny favorit, Kastos! En liten ö med knappt 20 invånare. Tydligen så härjade en polioepidemi där på 70 talet som fick många att fly ön. Det är i alla fall vad ryktet säger men vi vet inte om det faktiskt stämmer.
Uppe på toppen av byn ligger en liten taverna dit vi gick båda första och andra kvällen. Första kvällen väntade vi så länge på maten att vi nästan han bli lite snurriga av allt vin innan. Sämre kan man ju ha det. Maten smakade i alla fall så bra när den äntligen kom in att det blev ett återbesök redan kvällen efter.
På Kastos blev vi även inbjuden till en båtgranne på en drink. En jätte trevlig herre som heter Tony och kommer från London samt hans två vänner från USA. Tony har en Amel 54 så nu är vi sugna på större båt. Tony som är gammal bankman upplyste även mig och Aline att vägen till hans tillvaro går genom att spara, inga iPhones, iPads, nya kläder eller resor. Ja, vi vet inte riktigt om vi håller med men vi är ju så väluppfostrade att vi bara nickade och höll med. Men i huvudet snurra andra tankar.

Just nu är vi hos Babis i Spartochori. Värsta partystället för 50 plusare. Vaknade inatt av att en full tysk ramla i vattnet när han skulle gå på sin båt. 5 andra tyskar slet som djur för att få upp honom på bryggan igen samtidigt som de upprepade ordet "slafen" 17 gånger.
Tvivlar starkt på att kvällen kommer bli lugnare. Hörde det ryktas om att det inväntades 80 båtar plus att det är torsdag vilket här i Spartochori betyder Grekkväll!

Party Party från oss på Ameline Eleonore!