Kanalresan

Kanalresan

Ombord på Ameline Eleonore

Glenn & Nina

Amie & Aline

info@komombord.se

Ameline går i sjön

Nu är vi på väg igenPosted by Glenn & Nina Henriksson Thu, August 28, 2014 20:33:48

Skepp o hoj!

Ja, så har ett år förflutit och det blev dags att åka ner för att träffa Ameline Eleonore. Hon har legat och väntat hela vintern nere i Cleopatra marina, en mycket bra marina med trevliga människor.

Vi tog oss ner via Amsterdam och Aten för vidare transport till Preveza med buss. Vi hade bokat ett rum på marinan för nu så skulle Ameline göras iordning för segling och det skulle ta några dagar. Vi hade med oss en stor bag med verktyg, maskiner, epoxi, väv och en massa andra grejer.

Vi började varje morgon med äggröra med bacon bröd och kaffe. Sedan så började ett hårt jobb med att göra Ameline klar för The inland sea. Klockan 13 varje dag var det lunch nere vid kajen och något gott att dricka givetvis. 19:00 slutade arbetsdagen och vi tog en lång dusch på rummet och efter den blev det en kall på terassen innan maten.

På lördag under en sen lunch så träffade vi på Annbritt och Kurt två sköna seglare som valt att tillbringa sin lediga tid med sin båt i Grekland. De historier som vi sen skulle få höra under våra middagar räcker till för en hel bok eller två.

Som av en händelse så hade de nyligen bytt batterier i sin båt till batteriernas Rolls Roys och de ett år gamla batterier som nu hade stått under deras båt passade perfekt till Ameline Eleonre, så istället för 150 Ah så har vi numera 300 Ah till att kyla ölen och rosevinet med.

När Ameline väl kom i sjön så rusade jag runt för att kontrollera att inget läckte, alla kranar var täta men när jag lyfte på durken så fick jag en chock. Vatten hela vägen upp till toppen av batterierna men inte över polerna tack och lov. Utan att tveka så stack jag ner handen i oljevattnet och smakde för att kolla om det var The inland sea eller bara en del av de 400 liter färskvatten som vi tankade dagen innan, Då vi var lite osäkra på om det var salt eller sött så tog jag upp lite vatten ifrån sjön och gjorde likadant med detta, alltså ner med handen och smaka, fy fan va salt det var blodtrycket och pulsen sänktes med tvärnit ner till normala värden. Att använda saltvatten som blodtryckssänkande och pulsnedsättande är nog inte gångbart inom den västerländska sjukvården men det funkade hur bra som helst i detta fall.

Efter att allt var lugnt igen så tuffade vi över till Preveza för en sen lunch. Härligt att båten var i sjön igen och vi var på väg. Morgonen efter så stod vi upp tidigt och gav oss iväg mot Lefkas stad där vi skulle träffa Annbritt och Kurt för att få "nya" batterier i Ameline. Kurt och jag satte i de nygamla batterierna och sedan så sa vi hej då.

Efter att att ha gjort Lefkas stad så slocknade vi i förpiken. Nöjda med en händelserik dag.

Ny morgon och vädret var hyfsat, klarblå himmel och lagom vind. Idag skulle vi ner till Meganisi och vi tänkte tillbringa natten i en av alla vikar. Vi hittade en som tilltalade oss, vi smög oss längst in i viken och båtarna runt oss började att vifta för att förklara att det var grunt längre in. Nina som stod på fördäck lugnade alla med att vi minsann har varit ute och seglat förr, så vi vet vad vi gör. Ankaret gick i sjön och Ameline låg tryggt förtöjd i en ny hamn. Det blev kvällsdopp, middag i sittbrunnen med stearinljus och soft musik.

Nu är det torsdag och vi ligger i en mysig liten by som heter Sivota idag blev det kryss mest hela vägen.På vägen tog vi en koll på Onassis ö Scorpios där Jackie (Kennedy) Onassis brukade ligga och sola till dess att en paparazzi dök upp ur havet och tog en bild. Efter det sägs det att hon lämnde ön för att aldrig återvända.