Kanalresan

Kanalresan

Ombord på Ameline Eleonore

Glenn & Nina

Amie & Aline

info@komombord.se

Lakka

Nu är vi på väg igenPosted by Glenn & Nina Henriksson Fri, August 23, 2013 09:50:29
Hallo. Nu har vi fått förstärkningn av Amie. Besättningen börjar att krokna så det var bra med lite nytt blod som man kan köra med. Efter att vi hämtat Amie på flygplatsen så tog vi sikte på Sivota och en middag hos Georges Fish. Georges familj har en restaurang i Sivota och dom har mycket god fisk. Föresten så träffade vi våran nye fetaostleverantör i Korfu stad och han undrade om Fetan var god. Vi hade inte hunnit prova den, så frun ljög och förklarade mycket målande hur fantastiskt den smakade. Detta skulle senare under lunchen visa sig stämma mycket bra, Den var FANTASTISK !!!! krämig och precis rätt saltad. Ja, den gubben visste vad han höll på med.

Efter Sivota så blev det Lakka igen där vi träffade ett skotskt par, Karl och Laura med sin lilla hund Smudge, någon typ av foxterrier. Dom
har seglat runt i sin båt under 6 år, ca 6 månader om året. I april nästa år så skall dom börja segla hem sin båt.

Nu när semestern börjar att närma sig slutet så känner man att kroppen har kommit in i ett annat tempo. Så hur det skall gå att börja jobba igen efter 6 veckors segling, ja, det blir intressant. Men det är inte riktigt slut än.
Idag så är det seglingstävling, landskamp mellan Skottland och Sverige sträckan är 19 distans och går över öppet hav. Just nu på morgonen blåser det 13-14 m/s så det blir ett tufft race. Besättningen håller på att förbereda sig och båten. Hur det går i racet får ni läsa i nästa brev.

Hej hopp.