Kanalresan

Kanalresan

Ombord på Ameline Eleonore

Glenn & Nina

Amie & Aline

info@komombord.se

Petriti

Nu är vi på väg igenPosted by Glenn & Nina Henriksson Mon, August 19, 2013 13:15:45
Kalimera på er!smiley

I lördags lade vi till på Korfu och Korfu stad för att tillbringa en sista kväll med Aline innan det var dags för henne att återvända till kompisar och skola. Vi åt en fantastisk god middag hos "to Mike" som vi varmt vill rekommendera,to Mike ligger på 10-12, P.Giotopoulou brevid Hotell Arcadion. www.tomikerestaurant.com.
Efter en natt till tonerna av remixade slagdängor på högsta volym blev det lite si och så med sömnen. På söndags morgonen promenerade vi i väg till Flygplatsen för att vinka av Aline en promenad på ca 15min. Väldigt smidigt.
När vi lagt ut och kommit en bit ut på det mycket platta vattnet, ser vi Ryan Air lyfta med Aline mot Rygge Flygplats, vi vinkar och hoppas på att hon kanske ser oss.

Nu ligger vi i en mycket liten hamn ca två timmars gång söder från Korfu stad. Vid första anblicken såg det ut att vara en liten stilla och sömning plats. Men där fick vi fel. Vi sitter i lugnan ro när en stor 49fots segelbåt med åtta tyskar kommer backandes mer eller mindre på tvärs mot kajen. Vi alla andra som redan ligger tryggt förtöjda vaknar ur sin slummer och börjar springa runt med fendrar, linor och med tips om hur vi kan hjäpa till. Puh, tillslut lägrar sig lugnet igen. Strax blir vi uppväckta igen, ett ungt par på väg att backa in även de blir hjäpta med handkraft och goda råd. När vinden gått och lagts sig så trodde vi att nu är "arbetsdagen" slut. Men inte då kommer en segelbåt drivande än dit och sen hit, till oss altså. Det visade sig att de fått något problem med att backa. Så tyskarna och vi erbjöd dem plats emellan våra båtar till dess att de funderat ut hur de skulle lösa sitt problem. De kunde inte kommit till ett bätre ställe med sitt problem, eftersom det skulle visa sig att på den tyska båten fanns det en hel del ingenjörer som ganska snart visade var problemet fanns och allt löste sig på bästa sätt och båten backade ut och stävade iväg mot nya mål.
Kvällen kom och lugnet lägrade sig och i natt var det så lungt och svalt så vi fick reparerat sömnbristen från natten innan.
Just i skrivande stund på en liten Taverna i hamnen kommer en man fram och undrar om vi tänker komma hit ikväll också. För det är en mycket speciell kväll, han skall nämligen servera och han kommer att servera en aldra bäst mat och vad vi vill, och sen när de stänger går vi vidare till systerbaren för att fortsätta kvällen med dans. Han säger att han är den bästa dansören och kan både tango o salsa. Innan han går klämmer han till med att jag(Nina) har så vackra ögon, sådan som man kan dö för. Han vet hur man raggar kunder.

Här är det trivsamt, och vi har fått mycket trevligt sällskap på båda sidor om oss. En båt med Sydafrikansk flagg, ett äldra par som 1989 seglade från Sydafrika till Grekland och stannade där. De köpte en ruin som de renoverat upp till sitt boende, där de odlar oliver och gör olivolja. Vi köpte 1,5liter som vi skall pröva. På andra sidan om oss en engelska familj med två döttrar i Amies och Alines ålder, lättsamma och pratsamma.