Kanalresan

Kanalresan

Ombord på Ameline Eleonore

Glenn & Nina

Amie & Aline

info@komombord.se

Gouvia Marina- Sivota Mourts-Paxos

Nu är vi på väg igenPosted by Glenn & Nina Henriksson Thu, August 15, 2013 22:41:10
Vi lämnade Gouvia efter att ha besökt marinaofficet och portpolisen. Ja portpolisen var ett mycket intressant besök, två människor bakom ett stort skrivbord med en massa stämplar och bläckdynor. Jag lyckades att övertyga dom om att vi inte behöver ett Dekpa då Ameline Eleonore inte är över 10 m dom gick med på detta men ville ha 15 euro för att vi skall segla runt i deras vatten, jag frågade givetvis vad denna avgift var för något, det är bara för att ni skall segla runt i Grekiska vatten svarade kvinnan. Men, frågade jag är det någon form av skatt? Neeej ingen skatt, det ville dom inte gå med på, men vad är det då frågade jag? Det är nämligen så att inget land inom EU får ta ut en avgift av båtar/fartyg för att dom skall kunna segla i deras vatten. så grekerna som så många gånger förut är ute och seglar. Dom får inte ta ut någon avgift , och detta visste jag där jag satt men jag orkade inte ta striden vi var ju trots allt på semester. Men en dag så skall dom få veta

Vi lämnade alltså Gouvia och satte kurs mot Sivota Mourts som Thomas hade tipsat om ,en mysig liten by med trevliga tavernor. Vi la till på typiskt svenskt maner. Hamnen såg helt full ut vid första anblicken men det fanns mycket luft kvar så vi tog sikte på sprängstenen och fick en bra plats. Dagen efter så blev det frukost ute bland öarna. Aline och jag snorklade och matade fiskarna med gammalt bröd. Efter mycket bad och slappande så blev det segling ut till Paxos och Lakkaviken som ligger på nordsidan. En helt fantastisk liten vik med sandbotten.Vi la oss jämte en fransk båt som vi skulle lära känna närmare. Pascal hette skepparen och Jeanette hans sambo, ett härligt par som vi blev inbjudna till på ouzo. Hon är frilansfotograf och han en lycklig pensionär han hade gått i pension vid 52. I Frankrike kan man gå vid 55 men han hade gått lite tidigare. Han berättade också att i Frankrike har man 12 veckors semester.

Efter två nätter i denna vik så var det dags att åka vidare och vi tog oss runt Paxos på västsidan där det finns helt fantastiska grottor som man kan simma in i om man vågar. Nu ligger vi i Gaios som är den "stora" staden/byn på Paxos. Här är det ett himla tryck och jag är inte säker på att Henriksson kommer att sova inatt.

Kalispera !!