Kanalresan

Kanalresan

Ombord på Ameline Eleonore

Glenn & Nina

Amie & Aline

info@komombord.se

Ventotene-Casamicciolo,Ischia-Capri?-San Agnello

Nu är vi på väg igenPosted by Glenn & Nina Henriksson Sun, July 28, 2013 20:04:57
Det var på Capri vi mötte dom andra. För visst är det så refrängen går...

Efter att ha tillbringat två härliga dagar på Ventotene i Enricos fina hamn så vill vi vidare. Ischia var dagens mål man hade lovat ca 5 m västlig vind men den kom inte föräns vi hade kommit in i hamn. Allt är lite senare här om man vill segla så får man snällt vänta inne i hamn tills dess att vinden har vaknat vilket den gör vid 14 tiden så att försöka att hantera dagen som hemma på kusten där man kommer ur hamn vid 10:00 tiden och åker in i hamn vid 15:00 tiden är bara att glömma.

Efter en natt på Ischia så vill vi till Capri. Vi läste på om Capri i Rod Heikells bok och vi började att förstå att vår tajming med att försöka komma till Capri på högsäsong och dessutom på en fredags eftermiddag skulle visa sig vara väl tufft.

Vi fick en helt underbar segling till Capri och lagom innan hamnen tog vi som vanligt ner seglena och drog igång motorn. När vi kom nära hamnen såg vi att vi inte var dom ända som vill besöka Capri denna vackra fredag. Innanför hamnpiren så möttes vi av ett inferno av badbåtar, Dykbåtar, Färjor och Italienare i allt för stora motorbåtar och med stressen sprutande ur pannan. När vi närmade oss bryggan så viftade en Marineros till oss att vi skulle lägga oss på utsidan av bryggan med vinden i ryggen (7m) och sprängstenen farligt nära, att sedan färjorna rev upp en tokigt grov sjö gjorde inte beslutet svårt. Vi flydde Capri och tog sikte på Sorrento.

Efter att ha försökt att lägga till i Marina Piccolo där dom inte ville ha oss utan viftade med armarna och sa att allt är upptaget och privat ( detta var säkert inte hela sanningen men vår Italienska duger inte till att argumentera) , gick vi ca 0,5 distans till och kom in i San Angelo´s lilla marina där vi möttes av en trevlig Marinero i en liten båt som frågade om vi ville ha en plats till Ameline.

Nu var vi plötsligt en dag före våran plan så idag har vi badat och njutit. Och imorgon så lämnar Anna-Karin och Anders oss för att flyga hem till regnet och rusket.


Hamnavgifter:

Ventotene 50 euro

Ischia Casamicciola 74 euro.

San Angelo 50 euro